середу, 27 вересня 2017 р.

На Христинівщині придумали, як відмивати не лише гроші, а й земельні ділянки.

        На сайті "Українська Правда"   у статті "Керівництво Голосієва бере хабарі руками благодійного фонду?" розповідається про афери, які фонд  "Майбутнє Голосієво" провертав із місцевими підприємцями. Так, без "благодійного" внеску неможливо  отримати необхідні дозволи на облаштування торгового місця. Загалом з 8 по 22 грудня 2011 року на рахунки згаданого фонду надійшли 249 тисяч гривень, 92 тисячі з пожертв кудись зникли.
Цікавим є той факт, що засновником фонду є Сергій Овчарук, відомий своєю причетністю до банди рейдерів на Христинівщині. Там, за інформацією з інтернету, він «віджимає» у сільрад та бізнесменів землі, ставки, та плодові сади.


Так, тривалий час працювала одна із схем: маючи у Христинівському держгеокадастрі свого "поплічника" - Ігора Полицю, стало можливим використання земель запасу навколишніх територій. Це давало змогу Сергію Овчаруку отримувати надприбутки, та майже не платити оренди. Ігор Полиця, очевидно, мав із цього певну частку. Інакше як пояснити, що лишивши державну роботу, він став співвласником "ПП "Агротрейд Групп", показавши у декларації капітал 9750000 грн. До цього, власне, в нього були лиш власна квартира та причіп до авто.


Тож, якщо у помічника Сергія Овчарука раптово з’явилися майже півмільйона доларів, варто лише уявити про дохід самого очільника рейдерів.
       У нього ж, згідно декларації лише 2 авто - Ланос та Ваз, та 2 земельні ділянки у смт. Верхнячка Христинівського району для ведення особистого селянського господарства - 7 тис кв.м. та 14 тис. кв.м. Його дружина ж, звісно, як і личить дружині заступника "Київгазу" має Автомобіль AUDI Q7, Шкоду Octavia, квартиру в Києві та 20 га для особистого селянського господарювання у тій же Верхнячці. Очевидно, разом з чоловіком, вони на вихідних висаджують там огірочки.

Особливої уваги заслуговує факт невказання у декларації Овчаруком С.С. своїх корпоративних прав, а їх, як свідчить держреєстр, у нього чимало. Так декларант Овчарук є засновником (власником корпоративних прав): ПП «Агротрейд групп», СВК «Екопродукт», ТОВ «Торгівельно-виробничий двір «Еліт продукт» та Благодійного фонду «Майбутнє Голосієва». Можливо соромиться? А можливо й банально приховує злочинні статки.  

         Неймовірно, але факт: по одній із ділянок Сергія Овчарука у Верхнячці, якої також немає у декларації, вже 4 засідання відбувається суд. Судиться Христинівська прокуратура в інтересах держави! Відповідачі: держгеокадастр та Овчарук С.С. З першого погляду - Перемога! Нарешті справедливість! Проте, журналісти, розібравшись, виявили одне "але". На засідання жодного разу не з’явилися ні представники геокадастру, ні Овчарук.
       
       
Представники прокуратури мляві та не подають ознак зацікавленості у відстоюванні інтересів держави. Рішення суду затягується, причому складається враження що навмисне. Суд приймає на користь відповідачів, як належні докази, матеріали, які вочевидь є недостовірними так які видані приватною установою в якій на провідній посаді працює сам відповідач – Овчарук С.С. Можливо, усі ми є свідками впровадження в дію продовження злочинної схеми рейдерів – незаконно отримуєш ділянку, потім подаєш за допомогою своїх же друзів прокурорів на себе в суд, у якому користуючись корупційними зв’язками ухвалюєш свою «правоту», - і все, маєш таку собі ніби- то й «законну» ділянку, яку вже і не соромно людям показати. Така собі легалізація коштів отриманих злочинним шляхом.


           Тож, нажаль, допоки у провінціях будуть "правити" грошові мішки, яким все дозволено, "покращення", "перемога", чи "справедливість" будуть невідомими словами для простих людей. Адже землі запасу, якими розпоряджаються такі, як Сергій Овчарук та Ігор Полиця - це недоотримані землі вчителів, медиків, воїнів АТО.

Немає коментарів:

Дописати коментар