вівторок, 20 вересня 2016 р.

Жителі села Ягубець не віддадуть рейдерам власні землі

  Жителі села Ягубець обурені – компанія місцевих рейдерів вже майже рік заважає розпаюванню землі згідно чинного законодавства. Мало того, використовуючи «кишенькові ЗМІ» любителі чужого майна зводять наклепи на керівників господарства.
Тому наші журналісти щоб вияснити справжній стан справ у КСП «Ягубець» взяли інтерв’ю у керівника – Костянтина Миколайовича Сидорука.


Костянтин Сидорук: протягом десяти років жителям села Ягубець, працівникам та пенсіонерам ДП «Ягубець» обіцяли розпаювати землю.
Єдиним законним було реорганізувати ДП в КСП – колективне сільськогосподарське підприємство, що стало правонаступником державного підприємства. КСП взяло на себе як права, так і обов’язки ДП.


      В лютому цього року я очолив КСП «Ягубець». З того часу активно проводжу роботи з розпаювання.
-             З якими проблемами Вам довелося зіткнутись при цьому?
-       Дізнавшись, що розпаюванню таки бути, компанія місцевих рейдерів Бордуна, Резніка, Наконечного, Бойка, Денисюк, очолює яких Овчарук, намагалися зробити все, щоб зашкодити людям отримати свої землі. Займаючи високі посади, злочинці напівзаконними і незаконними методами намагаються гальмувати процес розпаювання. Пояснити це легко – залишивши землю у державній власності, обробляти їх можна не на вигідних умовах для селян-орендодавців, а домовившись з однією людиною в геокадастрі. 
   Лобіюючи власні інтереси горе-рейдери взагалі не думають про жителів села Ягубець. До того ж проводиться активна робота для розхитування ситуації в селі. Але, ягубчани, знаючи ситуацію не з чужих уст, об’єдналися та стали на чіткий шлях до отримання своїх земель. Діючі та колишні працівники, пенсіонери, медики, освітяни взялися захищати своє село та допомагати КСП розпаюватись.
    Зараз, дякуючи селянам, всі питання вирішуємо разом. На судах, перевірках, зборах, неодмінно присутня більша кількість майбутніх пайовиків. Тому злочинну схему рейдерам втілювати все важче.
Сільській громаді навіть доводилось декілька разів перекривати трасу, щоб бути почутими на рівні держави.
    Однією з останніх перешкод стало відкриття кримінального провадження за фактом, нібито, незаконного користування землями. Через це співробітникам Державної інспекції сільського господарства була проведена позапланова перевірка, що показала, що у підприємства наявні всі необхідні документи, що посвідчують право користування землею. Доказом цього є даний документ

   Але через те, що у рейдерстві можливо замішані працівники прокуратури, кримінальну справу так і не було закрито.
Тому нещодавно, ягубчани були вимушені мати зустріч з керівниками Уманської та Христинівської прокуратури, де пікетували незаконні рішення.
-         Розкажіть будь ласка, який стан справ у КСП на сьогоднішній день?
На сьогоднішній день ситуація в селі спокійна – селяни-майбутні пайовики безкоштовно отримують зерно та солому, КСП утримує місцевий водогін, надає допомогу місцевій школі (до першого вересня подарували мультимедійну дошку) та дитячому садку, відремонтовано будинок культури, зроблено ремонт у ФАПі, фінансово допомагаємо при похованні. Дякуючи саме жителям села, ніякі зовнішні чинники не заважають  Ягубцю розвиватися та маємо надію що вже до кінця року близько 370 пайовиків отримають власну землю.





Немає коментарів:

Дописати коментар