середу, 14 вересня 2016 р.

Хто несе відповідальність за брудну питну воду в Умані?

    В Умані вже місяць з кранів городян тече каламутна речовина замість питної води. Міська влада визнає, що без фінансової підтримки з державного бюджету уманчанам питної води не побачити.
     З огляду на це, у громадян виникають питання: «За що ми платимо такі кошти? За мутну воду, яку не можливо вживати? І коли чекати покращення?»


     Головною причиною, яка впливає на виникнення аварійних ситуацій на водопроводі Біла Церква - Умань зі слів головного інженера КП «Уманьводоканал» Олега Ткаченка - це зношеність водогону, термін технічної експлуатації якого закінчився в 2014 році. Крім того, низьке навантаження водопроводу (9 тис. куб.м на добу) сприяє застою води в трубопроводі до 9-10 днів, що на період літньої спеки, коли температури води в водогоні збільшується до 24°С викликає її каламутність і «зацвітання».
 Громадянам не слід панікувати, адже КП «Уманьводоканал» продовжує проведення всіх необхідних заходів щодо нормалізації показників води. Зокрема, кілька разів в день на водопроводі проводиться лабораторне обстеження питної води, про результати якого звітують міському голові.

      Станом на 14 вересеня показники води покращилися в п'ять разів у порівнянні з тими, які були 4 дні тому. У найближчі дні ситуація буде нормалізована і показники води будуть приведені у відповідність з нормами.


Немає коментарів:

Дописати коментар